Utrecht hoge huren door kamertekort

In Utrecht is meer vraag dan aanbod op de woningmarkt. Daardoor kunnen verhuurders hoge huren vragen. Het is echter een misverstand dat je daar niks tegen kan doen. Er zijn wettelijke regels om de hoogte van je huur vast te stellen en daar moet je verhuurder zich aan houden. 

In sommige gevallen is het mogelijk om de huurprijs met terugwerkende kracht vanaf de ingangsdatum van je huurovereenkomst te verlagen. Wat je dan teveel betaald hebt moet je verhuurder dan aan jou terugbetalen. Klik hier voor meer informatie over het verlagen van je huurprijs

Ook al heb je die te hoge huurprijs in je huurcontract zo afgesproken ook dan is het mogelijk om de huur te verlagen. Huurteam Utrecht kan dit voor je regelen.

Je huurprijs mag niet inclusief servicekosten zijn; vaak wordt dit een “all-in-huur” genoemd en dan betaal je een bedrag voor zowel de huur als voor de servicekosten, b.v. voor de verwarming of vloerbedekking. Deze extra kosten moeten apart vermeld worden in je huurcontract en elk jaar apart worden afgerekend door je verhuurder. Het huurteam kan regelen dat dit wordt uitgesplitst. Kijk voor meer informatie bij de veel gestelde vragen over servicekosten.

Huurteam Utrecht helpt je om de huurprijs te verlagen en een juiste verdeling van de huurprijs en de andere kosten te krijgen. Maak nu direct een afspraak voor een gratis huurprijscheck.

Kijk voor meer informatie ook eens bij de veel gestelde vragen.

Je hebt er recht op! Zeg nou zelf, je geeft je schaarse geld toch liever uit aan vakantie of een avondje stappen.