Staat je huis op instorten? Lekkage, schimmel of andere gebreken.

Bij slecht onderhoud van je kamer of huis kan je tijdelijk een lagere huurprijs krijgen. Je moet natuurlijk wel je verhuurder eerst de kans geven om de klachten te verhelpen. Als hij dit nalaat helpt het huurteam om je huur te verlagen. Hiermee zijn de klachten niet verholpen, maar de lagere huurprijs compenseert je dan voor het ongemak voor het slechte onderhoud. Dit drukmiddel kan wel helpen dat je verhuurder alsnog de klachten verhelpt. De onderhoudsklachten zijn bijvoorbeeld lekkage, schimmelvorming, slechte of geen ventilatie, slechte kozijnen of een kapotte deurbel.

Je mag niet zomaar minder gaan betalen, dat kan alleen na een beslissing van de Huurcommissie. Huurteam Utrecht regelt het voor je. Je hebt recht op een kwalitatief goede kamer of woning. Je huisbaas is wettelijk verplicht je woonruimte goed te onderhouden. Zo niet, dan kan je huurprijs omlaag!

Heb je nu last van onderhoudsgebreken maak dan meteen een afspraak voor een woningopname. Hoe eerder we langskomen hoe beter. Kijk voor overige vragen over onderhoudsgebreken bij de veel gestelde vragen.