Huurteam Utrecht komt bij je langs om je woning of kamer op te meten. Er wordt gekeken naar de grootte en voorzieningen van de eigen woning, de grootte en aanwezigheid van gemeenschappelijke vertrekken en voorzieningen en eventuele aftrekpunten. Ook kijkt het huurteam naar achterstallig onderhoud en gebreken en wordt het huurcontract onder de loep genomen. Woon je in een studentenhuis, dan kan het huurteam ook alle andere kamers opnemen. Elke huurder ontvangt een apart advies.

De diensten van Huurteam Utrecht zijn gratis. Er zitten geen kosten verbonden aan onze diensten voor huurders in de stad Utrecht.

Advies

Na de opname worden de gegevens direct verwerkt. Je wordt direct geadviseerd over onze bevindingen. Na de opname krijg je een schriftelijke bevestiging over de mogelijkheid tot het starten van één of meerdere procedures. Op basis van dit advies besluit je of je hier uitvoering aan wilt geven.

Machtiging

Machtig je het huurteam om de geadviseerde procedures op te starten bij de Huurcommissie dan start het huurteam de procedures op en betaalt de leges kosten.  Het huurteam houd je op de hoogte van de  voortgang van de procedures. Het is belangrijk om de brieven van het huurteam goed in de gaten te houden omdat hier belangrijke updates in staan over je procedures.

Aanschrijven verhuurder

Met uitzondering van de toetsingsprocedure wordt de verhuurder eerst in kennis gesteld van de bevindingen van het huurteam. De verhuurder ontvangt een voorstel of verzoek. Afhankelijk van het type procedure, heeft de verhuurder  3 weken tot 2 maanden reactietijd om op het voorstel of verzoek in te gaan (te schikken). Doet hij dit niet dan wordt een verzoek ingediend bij de Huurcommissie.

Kijk voor meer informatie bij de verschillende diensten van Huurteam Utrecht. Wil je een afspraak maken vul dan direct het afspraakformulier in en we nemen contact met je op!